Man bestelt voor ton aan eten en drinken zonder te betalen: 16 maanden cel geëist

Print
Man bestelt voor ton aan eten en drinken zonder te betalen: 16 maanden cel geëist

Foto ter illustratie. Afbeelding: Shutterstock

Een 32-jarige Rotterdammer zou bij een cateraar voor ruim een ton aan etenswaren en sterkedrank hebben besteld zonder te betalen. Voor de rechtbank in Den Haag werd vrijdag zestien maanden cel geëist tegen de verdachte voor oplichting.

De man werkte op het callcenter van een oliemaatschappij, maar deed zich voor als manager. Zo wist hij een cateraar ervan te overtuigen grote hoeveelheden maaltijden en drank te leveren, die hij doorverkocht of weggaf.

Tankpas

De vermeende oplichter zou de cateraar er zelfs van hebben overtuigd dat die een restaurant in het pand van zijn werkgever mocht openen. Hij toonde een vervalste huurovereenkomst en probeerde een borgsom van de cateraar te krijgen, onder meer door hem een tankpas te beloven. Toen hij bleef verzuimen de rekeningen te betalen, deed de cateraar aangifte.

De verdachte zegt dat hij geen andere mogelijkheden zag om aan geld te komen. Het Openbaar Ministerie verwijt hem misbruik van vertrouwen van de cateraar. ,,Die heeft hij met mooie praatjes en loze beloften om de tuin weten te leiden en keer op keer bedrogen.”

Het OM eist ook dat de Rotterdammer het geld aan de cateraar terugbetaalt. De uitspraak is op 17 juli.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen