Gedecoreerden in Parkstad krijgen lintjes met ruim twee maanden vertraging opgespeld

Print
Gedecoreerden in Parkstad krijgen lintjes met ruim twee maanden vertraging opgespeld

De Heerlense gedecoreerden kregen hun lintje op Kasteel Hoensbroek. Afbeelding: Gemeente Heerlen

Kerkrade / Eygelshoven / Brunssum / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth / Landgraaf / Schaesberg -

De gemeenten in Parkstad hebben deze week alsnog de Koninklijke onderscheidingen bij de gedecoreerden opgespeld. Door de coronamaatregelen konden die niet vlak voor Koningsdag uitgereikt worden.

In Heerlen was er donderdag een ontvangst voor de gedecoreerden op Kasteel Hoensbroek. In Landgraaf werd de uitreiking van tien lintjes in twee sessies verdeeld. Dat was in Simpelveld en Voerendaal met respectievelijk twee en vijf gedecoreerden niet nodig.

Huis-aan-huis

In Beekdaelen werden de lintjes aan huis van de gedecoreerden opgespeld. In Klankstad Kerkrade werden de gedecoreerden, die eerst al een muzikale bekendmaking aan huis hadden gehad, wederom met muziek in het zonnetje gezet, maar nu op een centrale locatie. In Brunssum werden de lintjes uitgereikt in de Brikke Oave.

Gedecoreerden in Parkstad krijgen lintjes met ruim twee maanden vertraging opgespeld
Jopie Bakker. Foto: SV Brunssum

De oudste gedecoreerde uit Parkstad is Jopie Bakker uit Brunssum (89). Hij is al 75 jaar lid van SV Brunssum en de voorloper Schuttersveld, waar hij al 60 jaar vrijwilligerswerk doet.

Vond u het fijn dat er alsnog iets voor de gedecoreerden werd geregeld?

„Ja, de gemeente had het goed verzorgd. We hebben lekker gegeten en gedronken. Het was een mooi alternatief voor het feest dat eerder niet door kon gaan.”

Wat hebt u bij SV Brunssum gedaan waarvoor u dit lintje hebt verdiend?

„Te veel om op te noemen. Ik heb er 25 jaar gevoetbald en heb er 20 jaar in het bestuur gezeten. Ik ben terreinknecht en wedstrijdleider geweest. En dan ben ik nog van veel elftallen leider geweest; het eerste, het tweede, het derde, het vierde en de veteranen.”

En dan viert u dit jaar ook nog het 75-jarig lidmaatschap bij SV Brunssum, dat dit jaar 90 jaar bestaat. Komt daar nog een feestje voor?

„Door het coronavirus hebben we mijn jubileum nog niet kunnen vieren. Maar dat feestje zal nog wel komen. Bij SV Brunssum doen ze dat altijd in de zomer.”

Lees ook: Koninklijke onderscheiding voor 268 verdienstelijke Limburgers

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen