Eigenaar dansschool verdacht van ernstig seksueel misbruik leerlingen

Print
Eigenaar dansschool verdacht van ernstig seksueel misbruik leerlingen

Foto ter illustratie. Afbeelding: Getty Images

De eigenaar van een dansschool in de Duitse grensplaats Viersen is opgepakt omdat hij ervan wordt verdacht dat hij leerlingen seksueel heeft misbruikt. Het gaat om studenten tussen de 13 en 18 jaar.

Zes meisjes hebben bij de politie aangegeven dat ze slachtoffer zijn van de man. De Duitse politie geeft aan dat dit aantal waarschijnlijk zal toenemen. Ook andere slachtoffers hebben zich inmiddels gemeld.

Het onderzoek tegen de verdachte kwam in een stroomversnelling toen de advocaat van een slachtoffer een strafklacht tegen de man had ingediend. Rechercheurs hebben vervolgens huidige en oud-leerlingen van de dansschool gesproken, waardoor nieuwe slachtoffers in beeld kwamen.

De meisjes verklaarden dat de eigenaar eerst een hechte vertrouwensband met hen opbouwde voordat hij hen vroeg seksuele handelingen met zichzelf te verrichten. In sommige gevallen, zo geeft de Duitse politie aan, verrichtte hij ook seksuele handelingen met de slachtoffers.

De eigenaar van de dansschool wordt verdacht van ernstig misbruik van kinderen. Ook worden hem andere zedendelicten ten laste gelegd.