Ruim honderd coronapatiënten nog in ziekenhuis

Print
Ruim honderd coronapatiënten nog in ziekenhuis

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

Het aantal coronapatiënten dat nog in een ziekenhuis ligt, is gedaald van 151 naar 123. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

„De daling is een zeer gunstig teken en geeft ruimte aan de reguliere zorg”, aldus Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

Van de 123 liggen 20 op de intensive care. Dat zijn er vijf minder dan op donderdag. Verpleegafdelingen behandelen 103 mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Een dag eerder waren dat er 126.

Op de intensive cares liggen ook 587 mensen met overige aandoeningen, eentje meer dan op donderdag. Dat betekent dat intensivisten in totaal 607 mensen behandelen. Het aantal patiënten op de intensive cares schommelt al ongeveer een maand rond de 600. Onder normale omstandigheden zouden 900 mensen op een ic-bed liggen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen