Den Haag

CNV houdt vakantiegeldmeldpunt langer open

Print
CNV houdt vakantiegeldmeldpunt langer open

Vakbond CNV houdt zijn Meldpunt Vakantiegeld twee maanden langer open.

Wie geen, of later vakantiegeld krijgt kan zich daar nog tot eind augustus melden.

Het meldpunt werd ingesteld toen uit onderzoek van CNV bleek dat 8 procent van de werkenden geen vakantiegeld ontving. Werknemers van tientallen bedrijven richtten zich tot de bond. Tot nu toe kwamen volgens CNV de meeste meldingen uit de evenementensector en de horeca. Maar ook mensen uit de retail, schoonmaak, autosector, schoonheidsbranche en gezondheidszorg melden zich. In totaal zijn er meldingen uit 100 verschillende bedrijven gekomen. CNV benadrukt dat vakantiegeld een wettelijk recht is dat werkgevers niet „zomaar” eenzijdig kunnen inhouden.

Ook mensen die een loonoffer moeten brengen, kunnen bij het Meldpunt aankloppen. Uit een recente peiling blijkt dat 4 procent van de leden van de bond om zo’n offer is gevraagd. CNV waarschuwt daarbij dat wie nu salaris inlevert, ook minder WW krijgt als het bedrijf alsnog failliet gaat.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen