Verdienstelijke Roermondenaren krijgen lintjes alsnog ‘coronaproof’ uitgereikt

De traditionele uitreiking van de lintjes kon op Koningsdag vanwege corona niet doorgaan. In Roermond kregen de gedecoreerden donderdag en vrijdag alsnog hun onderscheiding ‘coronaproof’ opgespeld.
Print

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus werden de koninklijke onderscheidingen in de Tuinzaal van het Roermondse stadhuis tijdens drie bijeenkomsten uitgereikt. De eerste van in totaal vijftien onderscheiden inwoners ontvingen hun lintje reeds donderdagmiddag, de overige verdienstelijke Roermondenaren kregen de onderscheiding vandaag opgespeld. In een intieme setting kregen de dames en heren het kleinood, met inachtneming van anderhalve meter afstand. Onder toeziend oog van burgemeester Rianne Donders-de Leest speldden de echtgenoten van de gedecoreerden de koninklijke onderscheidingen op. Het bijzondere voorval deed zich hier voor, dat het echtpaar Riek en Francien Van Ark-Smeets elkaar een lintje mocht opspelden. Beiden werden namelijk benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Ook in alle andere gemeenten in Nederland werden de lintjes gisteren en vandaag alsnog uitgereikt.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen