Verdienstelijke Roermondenaren krijgen lintjes alsnog ‘coronaproof’ uitgereikt

De traditionele uitreiking van de lintjes kon op Koningsdag vanwege corona niet doorgaan. In Roermond kregen de gedecoreerden donderdag en vrijdag alsnog hun onderscheiding ‘coronaproof’ opgespeld.
Print

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus werden de koninklijke onderscheidingen in de Tuinzaal van het Roermondse stadhuis tijdens drie bijeenkomsten uitgereikt. De eerste van in totaal vijftien onderscheiden inwoners ontvingen hun lintje reeds donderdagmiddag, de overige verdienstelijke Roermondenaren kregen de onderscheiding vandaag opgespeld. In een intieme setting kregen de dames en heren het kleinood, met inachtneming van anderhalve meter afstand. Onder toeziend oog van burgemeester Rianne Donders-de Leest speldden de echtgenoten van de gedecoreerden de koninklijke onderscheidingen op. Het bijzondere voorval deed zich hier voor, dat het echtpaar Riek en Francien Van Ark-Smeets elkaar een lintje mocht opspelden. Beiden werden namelijk benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Ook in alle andere gemeenten in Nederland werden de lintjes gisteren en vandaag alsnog uitgereikt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee