Renze Klamer en Fidan Ekiz presentatieduo van ‘het nieuwe DWDD’

Print
Renze Klamer en Fidan Ekiz presentatieduo van ‘het nieuwe DWDD’

Fidan en Renze vormen het nieuwe duo. Afbeelding: ANP/ Tom Cornelissen

Renze Klamer en Fidan Ekiz presenteren vanaf dit najaar samen een nieuwe dagelijkse talkshow op NPO 1. Het programma van omroep BNNVara is te zien op het oude tijdslot van De Wereld Draait Door, tussen 19.00 en 20.00 uur. Dat vertellen ingewijden aan het AD.

Ekiz (44) draaide de afgelopen tijd warm als presentatrice (naast Jeroen Pauw) van Op1 op de late zondagavond. Klamer (31) deed dat op zijn beurt met Op Vrijdag (voorheen Laat Op Vrijdag) dat vrijdagavond aan een tweede seizoen begint. Na die reeks zal hij – naar verluidt per 31 augustus - met Ekiz ‘het nieuwe DWDD’ presenteren.

De twee maakten vorig weekend een testaflevering. Dat deed ook Simone Weimans die door veel insiders werd getipt om naast Klamer plaats te gaan nemen. De NOS-nieuwslezer zou hiervoor bereid zijn over te stappen naar BNNVara.

Margriet

De omroep, die eerder al proefopnames deed met Sophie Hilbrand en Tim Hofman, was altijd verantwoordelijk voor DWDD met Matthijs van Nieuwkerk. BNNVara behoudt dus het prestigieuze tijdslot, gedeeld met KRO-NCRV dat momenteel M met Margriet van der Linden uitzendt. Het is de bedoeling dat zij de vroege avond om de twee à drie maanden afwisselend met Klamer en Ekiz voor haar rekening blijft nemen.

Sinds het stoppen van DWDD, eind maart dit jaar, werd naarstig gezocht naar een vervangende talkshow. AvroTros was ook in de race voor het tijdslot van 19.00 uur. De omroep maakte proefafleveringen met Splinter Chabot, Roos Moggré en Dionne Stax. Zij zouden nog niet geheel klaar zijn voor dat ‘zware tilwerk’. De EO deed ook een poging met Kefah Allush als presentator.

Over de inhoud van het nieuwe vooravondprogramma is nog niets bekend. Ingewijden vertellen wel dat de overkoepelende NPO na DWDD af wil van de kritiek dat een talkshow te veel ruikt naar de Amsterdamse grachtengordel.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen