Video: Boeren blokkeren anderhalf uur A2 bij Ittervoort

Print

Boerenprotest op A2 bij Ittervoort. Video: De Limburger

Ittervoort -

Protesterende boeren hebben vrijdagavond anderhalf uur lang op de A2 bij Ittervoort de snelweg geblokkeerd.

Het ging om een groep van tussen de tien en 25 agrariërs die in opstand kwamen tegen de voermaatregel van landbouwminister Carola Schouten. Ze trokken met hun trekkers over de snelweg in noordelijke richting.

Het zorgde voor een lange file. Na anderhalf uur reden de boeren weg.

Eerder op de avond wierpen boze boeren ook al in Brabant een blokkade op. Zo’n zeventig boeren met tractoren reden vrijdagavond over de A2 bij Liempde om te protesteren. Ze reden vanaf ongeveer 20.30 uur stapvoets, waardoor de snelweg tussen Best en Boxtel geblokkeerd werd. Twee uur later hadden alle boeren de snelweg weer verlaten, aldus ANWB.

De boeren kwamen bij afslag Best-West de A2 op en reden in de richting van Den Bosch. Politie en Rijkswaterstaat waren aanwezig voor de begeleiding en verkeersveiligheid.

Middernacht

Ook in Groningen was vrijdagavond laat een boerenactie. Tractoren reden naar de stad, maar mochten niet helemaal het centrum in. De actie was rond middernacht klaar.

Verspreid over het land hielden boze boeren vrijdag protestacties. Ze demonstreerden tegen de veevoermaatregel van het kabinet. In de middag blokkeerden trekkers urenlang de A1 tussen Hengelo en Apeldoorn.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →