Video: Boeren blokkeren anderhalf uur A2 bij Ittervoort

Print

Boerenprotest op A2 bij Ittervoort. Video: De Limburger

Ittervoort -

Protesterende boeren hebben vrijdagavond anderhalf uur lang op de A2 bij Ittervoort de snelweg geblokkeerd.

Het ging om een groep van tussen de tien en 25 agrariërs die in opstand kwamen tegen de voermaatregel van landbouwminister Carola Schouten. Ze trokken met hun trekkers over de snelweg in noordelijke richting.

Het zorgde voor een lange file. Na anderhalf uur reden de boeren weg.

Eerder op de avond wierpen boze boeren ook al in Brabant een blokkade op. Zo’n zeventig boeren met tractoren reden vrijdagavond over de A2 bij Liempde om te protesteren. Ze reden vanaf ongeveer 20.30 uur stapvoets, waardoor de snelweg tussen Best en Boxtel geblokkeerd werd. Twee uur later hadden alle boeren de snelweg weer verlaten, aldus ANWB.

De boeren kwamen bij afslag Best-West de A2 op en reden in de richting van Den Bosch. Politie en Rijkswaterstaat waren aanwezig voor de begeleiding en verkeersveiligheid.

Middernacht

Ook in Groningen was vrijdagavond laat een boerenactie. Tractoren reden naar de stad, maar mochten niet helemaal het centrum in. De actie was rond middernacht klaar.

Verspreid over het land hielden boze boeren vrijdag protestacties. Ze demonstreerden tegen de veevoermaatregel van het kabinet. In de middag blokkeerden trekkers urenlang de A1 tussen Hengelo en Apeldoorn.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen