Flinke smet op de eerste kermisavond in Moergestel: opstootje en twee cafés eerder dicht

Print
Flinke smet op de eerste kermisavond in Moergestel: opstootje en twee cafés eerder dicht

Twee boodschappen, van de rug af gezien, op de kermis van Moergestel: ‘Hou 1,5 meter afstand’ en ‘1,5 M van de afgrond - red de kermis’ Afbeelding: Tom Tacken

De eerste kermisavond in Moergestel is niet zonder problemen verlopen. Een opstootje bij de botsauto’s moest volgens burgemeester Hans Janssen door de politie in de kiem worden gesmoord.

Twee tegenover elkaar gelegen cafés aan het Rootven gingen rond 23.00 uur tot sluiting over, nadat een van de kasteleins door de politie erop was gewezen dat het publiek op zijn terras de anderhalve meter niet in acht nam. Het zou om ongeveer veertig mensen gaan.

Volgens een ooggetuige werden de cafégangers ook uitgedaagd door jongeren die vanuit hun auto met lachgasballonnen provoceerden. Een aantal mensen verplaatste zich naar het Sint Jansplein, waar de kermis zich afspeelt.

Burgemeester Janssen van de gemeente Oisterwijk kon tegen middernacht nog niet zeggen of er consequenties verbonden moeten worden aan de ongeregeldheden. ,,Ik word hierover morgen bijgepraat.”

Veel media-aandacht

‘s Middags opende Janssen nog op feestelijke wijze de Moergestelse kermis, die als een van de eerste in het land weer draait na de lockdown. Er was veel media-aandacht. Moergestel haalde zelfs het NOS Journaal.

De kermis in Oisterwijk zou over een week op De Lind doorgang vinden, maar Janssen besloot donderdag daar een streep door te zetten. De overweging was dat De Lind minder geschikt voor de vereiste coronamaatregelen is dan het Sint Jansplein.

Onder andere door looproutes moet de kermis van Moergestel veilig verlopen.