Meisje (11) verdrinkt voor ogen van vriendin in Hückelhoven

Print
Meisje (11) verdrinkt voor ogen van vriendin in Hückelhoven

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren -

Een 11-jarig meisje is vrijdagavond voor de ogen van haar even oude vriendin verdronken in de Duitse plaats Hückelhoven, dertig kilometer van Sittard. Dat meldt de politie in Heinsberg.

De twee gingen om 20.00 uur naar de Adolfosee, een meer aan de Roer bij Oberbruch. Een meisje ging alleen het water in, omdat haar vriendin niet kon zwemmen. Toen ze zag dat haar vriendin haar evenwicht verloor en onder water raakte ging ze met de fiets hulp halen.

Twee wandelaars die het lichaam zagen drijven riepen de hulpdiensten op. Die kwam helaas te laat. Het meisje werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar ze tegen 21.30 uur overleed.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen