‘Wereldverbeteraar’ Joseph Loete uit Koningsbosch is overleden

Print
‘Wereldverbeteraar’ Joseph Loete uit Koningsbosch is overleden

Joseph Loete uit Koningsbosch. Afbeelding: archief Jeroen Kuit

Koningsbosch -

Joseph Loete (63) uit Koningsbosch is donderdag overleden. Loete was heel actief binnen zijn parochie en voerde actie voor de komst van een hotel in het oude klooster van zijn dorp.

Een wereldverbeteraar in de goede zin van het woord, zo omschrijft pastoor Bert Mom theoloog Loete met wie hij vijftien jaar heeft samengewerkt. Loete coördineerde de buurtbus, nam deel aan verschillende overlegorganen en was lid van het clusterbestuur van de parochies Koningsbosch, Pey, Maria Hoop, Echt en Sint Joost. Mom: „Maar zijn hart ging vooral uit naar Koningsbosch waar hij als een spil functioneerde in de contacten met verenigingen, veel mensen bezocht en ondersteunde en waar hij jongeren bijles gaf. Ook heeft hij veel gedaan voor asielzoekers en statushouders.” Twee jaar geleden startte Loete met huisarts Ronald Korthals de inmiddels opgeheven actiegroep Red Klooster Koningsbosch. Het gewenste Hiltonhotel is nooit in het oude klooster gekomen. Projectontwikkelaar Gelasius kreeg geen vergunning omdat de herkomst van de financiën dubieus zou zijn. Woensdag om 11.00 uur wordt in de kerk van Koningsbosch afscheid van Loete genomen, de uitvaart wordt geleid door pastoor Mom en zal via een livestream van uitvaartondernemer Peusen te zien zijn.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen