Weer inbraak in honk vrienden Sittardse groengebieden

Print
Weer inbraak in honk vrienden Sittardse groengebieden

De deur van het honk Broukheim is geforceerd. Afbeelding: Facebook Vrienden Schwienswei en Kollenberg

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De Vrienden Schwienswei en Kollenberg worden er moedeloos van. Zaterdagmorgen ontdekten ze dat er voor de vierde keer is ingebroken in hun honk Broukheim in Sittard. Het honk en een bijbehorende imkerij in de Schwienswei zijn vorig jaar geopend. Vandalen braken twee sloten van het hek open en vernielden de dubbele toegangsdeur.

Lees ook: Vrienden van Schwienswei in Sittard toveren brandnetelveld om in educatieve insectenoase

Daarna haalden ze materialen overhoop en snuffelden in de persoonlijke spullen van de leden. Er is niets meegenomen, maar volgens de vrienden van de twee natuurgebieden is er ook weinig van waarde te halen. De schade bedraagt zeker enkele honderden euro’s.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen