Weer nertsenbedrijf met corona in Gemert, 7000 dieren zo snel mogelijk geruimd

Print
Weer nertsenbedrijf met corona in Gemert, 7000 dieren zo snel mogelijk geruimd

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Opnieuw duikt een coronabesmetting op bij een nertsenboerderij in Oost-Brabant. Dit keer in Gemert, zo meldt het ministerie van Landbouw. Mogelijk is ook een bedrijf in de buurt getroffen. Daar wordt nog onderzoek naar gedaan.

De 7000 moederdieren op de besmette Gemertse boerderij worden zo snel mogelijk geruimd. Het is het negentiende nertsenbedrijf waar corona wordt vastgesteld. De dieren van de andere boerderijen zijn ook snel na de ontdekking afgemaakt. Zo ook die van Jos van Deurzen uit Elsendorp (ook gemeente Gemert-Bakel), bij wiens bedrijven als één van de eerste corona werd ontdekt.

Omdat nertsen een risico blijken te vormen voor corona, worden wekelijks dieren getest op het virus. Dankzij deze ‘early warning’ is het coronavirus op het Gemertse bedrijf volgens het ministerie snel ontdekt.

Of ook op het bedrijf in de buurt met zekerheid corona heerst, moet over een paar dagen blijken. Dan volgt de definitieve uitslag van een onderzoek. Het ministerie heeft niet bekendgemaakt waar deze boerderij precies staat.