Weer nertsenbedrijf met corona in Gemert, 7000 dieren zo snel mogelijk geruimd

Print
Weer nertsenbedrijf met corona in Gemert, 7000 dieren zo snel mogelijk geruimd

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Opnieuw duikt een coronabesmetting op bij een nertsenboerderij in Oost-Brabant. Dit keer in Gemert, zo meldt het ministerie van Landbouw. Mogelijk is ook een bedrijf in de buurt getroffen. Daar wordt nog onderzoek naar gedaan.

De 7000 moederdieren op de besmette Gemertse boerderij worden zo snel mogelijk geruimd. Het is het negentiende nertsenbedrijf waar corona wordt vastgesteld. De dieren van de andere boerderijen zijn ook snel na de ontdekking afgemaakt. Zo ook die van Jos van Deurzen uit Elsendorp (ook gemeente Gemert-Bakel), bij wiens bedrijven als één van de eerste corona werd ontdekt.

Omdat nertsen een risico blijken te vormen voor corona, worden wekelijks dieren getest op het virus. Dankzij deze ‘early warning’ is het coronavirus op het Gemertse bedrijf volgens het ministerie snel ontdekt.

Of ook op het bedrijf in de buurt met zekerheid corona heerst, moet over een paar dagen blijken. Dan volgt de definitieve uitslag van een onderzoek. Het ministerie heeft niet bekendgemaakt waar deze boerderij precies staat.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen