Midsummer Pop festival Meerlo in podcast tv-programma Andere Tijden

De opname in de studio van Focus-radio met v.l.n.r. René Poels, Joost Belinfante en Mirjam Gulmans. © NTR Andere Tijden

De podcast van het televisieprogramma Andere Tijden staat donderdag in het teken van het Meerlose Midsummer-popfestival uit de jaren zeventig.

Redactie

Het festival, dat plaatsvond van 1971 tot 1975, werd ook wel het Woodstock van het Zuiden genoemd. In de studio spraken Mirjam Gulmans en Steven Smit van Andere Tijden met organisator/journalist René Poels uit Meerlo en Joost Belinfante, een van de muzikanten van de destijds bekende folkband CCC Inc. uit Neerkant. De twee hadden elkaar al vijftig jaar niet meer ontmoet.

Andere Tijden besteedde twee jaar geleden op tv al aandacht aan Midsummer Pop. Omdat alle festivals deze zomer vanwege corona zijn geschrapt, wilden de programmamakers nog een keer herinneringen ophalen. Midsummer Pop werd georganiseerd vanuit jongerencentrum Merlin, waarvan René Poels toen voorzitter was. Op het affiche stonden grote namen als Genesis, Fairpont Convention, Argent, Focus, Ekseption, Super Sister en Shakin Stevens and The Sunset. Joost Belinfante weet nog dat hij met CCC Inc. twee dagen achter elkaar op Midsummer Pop stond. „Net thuis van ons optreden op zaterdagavond belde de organisatie op of we zondag ook nog wilden spelen, omdat Focus vast stond aan de Franse grens. We hebben de spullen maar weer ingepakt.” Belinfante, die later ook bij Doe Maar speelde, is naar eigen zeggen altijd een hippie gebleven. Samen met Poels filosofeert hij tijdens de podcast over wat de festivals destijds teweeg brachten bij de jeugd.

De uitzending is vanaf 20.00 uur te beluisteren.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal