Sénéchal wint eerste profkoers sinds coronastop, Riesebeek tweede

Florian Sénéchal van Deceuninck - Quick-Step komt als eerste over de streep bij de Grote Prijs Vermarc. © AD/BELGA

Florian Sénéchal heeft de eerste profkoers in België na de coronastop gewonnen. De 26-jarige coureur van Deceuninck - Quick-Step kwam in de eerste editie van de GP Vermarc na 164 kilometer in en rond Rotselaar solo over de streep. Oscar Riesebeek van Alpecin-Fenix werd tweede.

Redactie

Sénéchal leek in de eindfase met zijn twee medevluchters samen op de meet af te gaan. Enkele kilometers voor de finish plaatste de Fransman echter een krachtige demarrage, die Riesebeek en Victor Campenaerts te machtig was. Daarmee begon de tweede fase van het wielerseizoen zoals het eerste deel was geëindigd: met een overwinning van een renner voor Deceuninck - Quick-Step. De Nederlander Fabio Jakobsen was op 8 maart de laatste coureur die in België namens de topformatie zegevierde, in de GP Monseré. Daarna ging ook het wielerseizoen op slot wegens de coronapandemie.

Na een minuut stilte voor de wielrenner Niels De Vriendt, die zaterdag overleed tijdens een oefenkoers door een hartaanval na een valpartij, gaf wielericoon Eddy Merckx het startschot voor de Grote Prijs Vermarc. Aan de wedstrijd namen alleen Belgische ploegen deel. Toeschouwers waren vanwege coronamaatregelen niet welkom.

De UCI WorldTour wordt op 1 augustus hervat met de Italiaanse wielerkoers Strade Bianche.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal