Veel buien en frisse temperatuur in aanloop naar zomervakantie

© ANP

In de aanloop naar de zomervakantie in Limburg vallen de komende dagen veel buien en is de temperatuur iets te fris voor de tijd van het jaar. ,,Voor wie eropuit wil, is dinsdag de kansrijkste dag’’, zegt Leon Saris van Weerplaza.

Redactie

Het wordt komende week niet zo grijs en druilerig als dit weekend, maar de zomer staat nog steeds op een laag pitje. Weerman Saris: ,,De afgelopen dagen trok er een slurf van bewolking over Nederland. Die is nu weggetrokken richting Duitsland. We krijgen er meer zon voor terug, maar het regenachtige weer blijft.”

Veranderlijke weer

Maandag wisselen zon en buien elkaar af. ,,Het ene moment kun je in de stralende zon zitten en het volgende moment bijna van het terras afspoelen’’, voorspelt Saris. Dat veranderlijke weer houdt aan. Dinsdag is vooralsnog de droogste dag, maar ook dan blijft er kans op een bui, waarschuwt Saris. ,,Ik verwacht dat het op de meeste plaatsen droog blijft, maar kijk voor je naar buiten gaat vooral even naar de regenradar.”

Woensdag lijkt de slechtste dag van de week, met veel regen. Ook donderdag belooft een natte dag te worden. Door een opbouwend hogedrukgebied boven Noord-Frankrijk verwacht Saris in de loop van komend weekend droger weer. Al zal, voorspelt hij, de temperatuur niet veel verder oplopen.

Frisser

De temperatuur is op dit moment wat frisser dan normaal. ,,Rond deze tijd zit je meestal rond de 21 tot 22 graden, nu is dat 19 tot 20 graden”, zegt Saris. Maar met een wind vanaf zee, had het kouder kunnen zijn. ,,De temperatuur van het zeewater is al goed opgewarmd. De warme dagen van eerder dit jaar, helpen ons dus nu.”

Kijk hier voor de actuele weersverwachting in Limburg