Linssen met succes door medische keuring en bijna van Feyenoord

Print
Linssen met succes door medische keuring en bijna van Feyenoord

Afbeelding: Pro Shots -Joep Leenen

Neeritter -

Bryan Linssen uit Neeritter heeft de medische keuring doorstaan en alles volgens schema verloopt, tekent hij heel spoedig een tweejarig contract bij Feyenoord.

De 29-jarige speler met de fraaie statistieken moet ervoor zorgen dat Feyenoord geen periode nodig heeft om te puzzelen in de aanloop van dit seizoen. De Rotterdammers willen er meteen staan als de competitie straks in september losbrandt.

Natuurlijk wil trainer Dick Advocaat na de derde plek van afgelopen seizoen verder omhoog. Maar de Hagenaar weet ook dat nummer vier PSV alles uit de kast zal halen om beter voor de dag te komen dan afgelopen seizoen. Bovendien zien ze in de Kuip dat FC Utrecht over een sterke selectie beschikt voor komend seizoen. Advocaat moet allereerst maar zorgen dat hij die clubs weer voor kan blijven.

Sinisterra

Feyenoord verloor vorig seizoen slechts eenmaal, maar het zat de Rotterdammers in veel wedstrijden ook niet tegen. Met Linssen weet Advocaat dat hij tot de tijd dat Luis Sinisterra fit is, gewoon de beschikking heeft over een echte linkerspits. Eentje met scorend vermogen en de kwaliteiten om een assist af te leveren. De Duitser Christian Conteh (20) is volgens technisch directeur Frank Arnesen iemand die nog wel even de tijd nodig heeft en Ridgeciano Haps was afgelopen seizoen een pure noodoplossing als linksbuiten.

Dat Jaap Stam vorig seizoen lange tijd moest puzzelen was één van de oorzaken dat Feyenoord zo moeizaam begon. Advocaat wil de zeven weken voorbereiding tot de start van de competitie puur gebruiken om aan details te werken en om te zorgen dat de ploeg fysiek klaar is voor een vreemd en zwaar seizoen. Niet aan puzzelwerk. Linssen is een speler die als linkerspits veel ‘naar binnen’ speelt, iets dat Advocaat zijn buitenspelers graag ziet doen. Haps en Tyrell Malacia hebben aan de linkerkant het vermogen om er voortdurend overheen te denderen.

Linssen maakte afgelopen seizoen veertien goals en leverde zes assists af. Feyenoord had meer dan twee maanden nodig om een financieel akkoord af te dwingen. Ondertussen probeert Arnesen ook het contract met rechterspits Crysencio Summerville te verlengen. De rechterspits heeft nog een verbintenis tot medio 2021. De aanvaller, die het bij ADO Den Haag vorig seizoen prima heeft gedaan, moet als het aan Arnesen ligt een nieuw meerjarig contract tekenen in de Kuip.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →