Nieuwegein

NVM Open Huizen Dag in oktober gaat niet door vanwege coronavirus

Print
NVM Open Huizen Dag in oktober gaat niet door vanwege coronavirus

Afbeelding: ANP

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) laat ook de komende Open Huizen Dag niet doorgaan.

Deze stond gepland op 3 oktober, maar de NVM vindt de situatie rond het coronavirus nog te onzeker om het evenement te laten plaatsvinden. In maart werd de dag ook al geannuleerd vanwege de corona-uitbraak.

Bij de Open Huizen Dag kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen in duizenden te koop staande huizen in het land. Verkopers geven daarbij de rondleidingen. Er komen doorgaans tienduizenden bezoekers op af. De NVM zegt het te betreuren dat het evenement in oktober opnieuw niet door kan gaan. „Echter, de gezondheid van de makelaars en de consumenten gaat te allen tijde voor.”

Vanwege de aanhoudende onzekerheid rond corona had de NVM de afgelopen weken gepeild onder de eigen achterban hoe groot de animo is voor een landelijke NVM Open Huizen Dag in oktober. „De meerderheid gaf aan dat we helaas ook deze keer de NVM Open Huizen Dag beter niet kunnen organiseren”, aldus de organisatie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen