iPhone-gebruikers klagen over snel leeglopende accu na update

Print
iPhone-gebruikers klagen over snel leeglopende accu na update

De nieuwe homescreens van de iPad en iPhone. Afbeelding: Tweakers

Een groot aantal iOS-gebruikers heeft te maken met accuproblemen na een update. De accu loopt aanzienlijk sneller leeg dan gebruikelijk, en dit lijkt zowel de iPhone als de iPad te treffen. Apple zou de problemen hebben gerepareerd in een nieuwe update die binnenkort moet uitkomen.

De problemen worden onder meer gemeld op de communityfora van Apple. Door het grote aantal reacties lijkt het erop dat veel gebruikers last hebben van een snel leeglopende accu waarbij de behuizing warm wordt, al is niet vast te stellen hoe groot de problemen precies zijn.

Het lijkt erop dat iPhones en iPads met iOS versie 13.5.1 last hebben van een fout met de accu waarbij apps op de achtergrond meer van de accu vragen dan gebruikelijk. Sommige gebruikers melden dat het uitzetten van achtergrondverversing van applicaties helpt om de leegloop te beperken. Andere gebruikers stellen dat het uitzetten van dark mode kan helpen.

Waarschijnlijk gaat het om een softwarematige fout in iOS 13.5.1. Apple bracht deze versie van het mobiele besturingssysteem vorige maand uit. In de bèta voor de aankomende iOS-versie 13.6 zouden de problemen met de ‘accudrain’ aangepakt zijn.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen