‘Bewustwordingsborden’ tegen zwerfafval voor schonere speelplekken

Print
‘Bewustwordingsborden’ tegen zwerfafval voor schonere speelplekken

Kinderraadsleden van basisschool De Liaan in Helden presenteerden hun bewustwordingsbordjes aan de speelplaats. Afbeelding: Karin Jacobs

Helden -

Schonere speelplekken in de gemeente Peel en Maas. Kinderraadsleden van basisschool De Liaan in Helden vroegen er in januari om en kregen hun zin. Maandag werd de aftrap gegeven tegen zwerfafval.

Op verschillende plekken in de gemeente komen ‘bewustwordingsborden’ te staan om mensen te wijzen op het weggooien van afval. Zo willen de leerlingen van De Liaan onder meer bereiken dat kinderen in Peel en Maas een schone plek hebben om te spelen.

Lees meer:Aftrap allereerste kinderraad in Peel en Maas: ‘Meer voor ouderen en het klimaat’

Burgemeester Wilma Delissen was bij de onthulling aanwezig. Het voorstel van De Liaan werd tijdens de eerste kinderraadsvergadering van 22 januari besproken en goedgekeurd, waardoor de leerlingen met het plan aan de slag mochten gaan. De komende weken komen op meerdere plekken in de gemeente deze borden te staan. Leerlingen van De Liaan hebben deze zelf gemaakt.

‘Bewustwordingsborden’ tegen zwerfafval voor schonere speelplekken
Burgemeester Delissen onthulde samen met leerlingen van De Liaan het eerste bewustwordingsbord tegen zwerfafval. Foto: Karin Jacobs

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →