Man overleden na schietpartij in Beuningen: daders nog niet gevonden

Print
Man overleden na schietpartij in Beuningen: daders nog niet gevonden

Het slachtoffer van een schietpartij aan het Thorbeckeplein in Beuningen wordt afgeschermd tijdens de hulpverlening. Afbeelding: De Gelderlander

In Beuningen heeft maandagochtend een schietincident plaatsgevonden. Een man is daarbij overleden, meldt de politie. Twee mannen die er in een busje vandoor zijn gegaan, zijn nog niet gevonden.

Het slachtoffer van de schietpartij is ter plekke gereanimeerd, eerst door omstanders en later door ambulancepersoneel. Daarbij is ook een trauma-arts per helikopter ingevlogen. De getroffen man is uiteindelijk per helikopter naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed. Het zou volgens verschillende bronnen gaan om een man uit Nijmegen van eind 40.

Het winkelcentrum aan het Thorbeckeplein, waarbij het schietincident plaatsvond, is afgezet. Op straat liggen vijf kogelhulzen. Die zijn met pionnen afgeschermd. Recherche en de Forensische Opsporing van de politie zijn ter plaatse voor onderzoek. Vanwege het onderzoek blijft het gebied volgens de politie ook nog even afgezet.

Volgens een omstander die het heeft zien gebeuren is er een grotere auto of busje aan komen rijden. Die is gestopt. Uit het voertuig is vervolgens een aantal schoten gelost op een man met schilderskleren aan, waarna de auto weer is verder gereden. De getuige spreekt van vier schoten.

Bivakmuts

De melding van de schietpartij kwam maandagochtend rond half negen binnen bij de hulpdiensten. Meerdere ambulances, politiewagens, brandweer en een traumahelikopter zijn opgeroepen vanwege het incident.

De politie houdt er ook rekening mee dat de daders in verschillende richtingen zijn weggerend. ,,Er zijn ook getuigen die dat zeggen’’, aldus de Officier van Dienst ter plaatse. ,,We onderzoeken beide scenario’s. De situatie hier blijft voorlopig nog wel even afgezet. Ik kan niet zeggen hoe lang we hier nog bezig zijn.’’