Leudal betaalt Bureau Jeugdzorg alsnog terug in geschil over subsidie

Print
Leudal betaalt Bureau Jeugdzorg alsnog terug in geschil over subsidie

Afbeelding: Getty Images

Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen -

De gemeente Leudal betaalt Bureau Jeugdzorg alsnog 35.000 euro subsidie terug over 2016. Met de betaling komt een einde aan het gesteggel over de hoogte van de subsidie.

Bureau Jeugdzorg (BJZ) had volgens Leudal te veel subsidie gekregen in 2016. Ook de gemeenten Echt-Susteren, Maasgouw, Roermond en Weert, zijn deze mening toegedaan. Deze vier Midden-Limburgse gemeenten trekken samen op in deze zaak, waarin BJZ geld terugeist.

Volgens de zorgorganisatie heeft zij 245.200 euro teveel moeten terugbetalen, omdat de gemeenten de hoogte van de subsidie te laag hebben vastgesteld. In de berekening is geen rekening gehouden met een marge van vijf procent, terwijl dit volgens BJZ wel was afgesproken. De rechter gaf BJZ in september gelijk en bepaalde dat de gemeenten nog eens naar de hoogte van de subsidie moesten kijken.

Lees ook: Leudal te laat met beroep in geschil over hoogte subsidiegeld Bureau Jeugdzorg

Alle vijf de gemeenten tekenden vervolgens beroep aan tegen deze uitspraak. De brief van Leudal kwam echter te laat binnen. De Raad van State wees het beroep daarom af en droeg het Leudalse college van burgemeester en wethouders op om binnen zes weken alsnog een nieuw besluit te nemen. Het gemeentebestuur heeft nu aangegeven zijn gedeelte van het totaalbedrag, wat neerkomt op 35.000 euro, terug te betalen aan BJZ.

Zaak

De zaak tussen BJZ en de overige vier gemeenten zal waarschijnlijk in september worden behandeld door de Raad van State.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →