Voetbalkampioenschap bergdorpjes definitief naar 2021

Print
Voetbalkampioenschap bergdorpjes definitief naar 2021

De Vijlense voetballers bij eerdere deelname aan het Bergdorf-EM in 2012. Afbeelding: Jos Kitzen

Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis -

Even was er de hoop dat het Europees voetbalkampioenschap Bergdorf-EM, waar ook Vijlen voor is geselecteerd, nog in augustus zou kunnen doorgaan. Dit gaat definitief niet door.

De organisatie van het toernooi in het Zwitserse Gspon heeft het toernooi verplaatst naar 2021. De gemeente Staldenried, waar het bergdorp Gspon deel van uit maakt, besloot eerder deze week vanwege Corona om geen toestemming te geven voor het EK Voetbal voor Bergdorpjes. Het besluit viel bijzonder slecht bij de organisatie, gezien de lange voorbereidingstijd en gemaakte afspraken met partners en sponsoren. Een nieuwe datum voor het toernooi is nog niet bepaald.

Bergdorpje

Nederland wordt vertegenwoordigd door het enige Bergdorpje dat ons land rijk is, namelijk Vijlen (280 m. +NAP). Het Nederlandse bergdorpje Vijlen verzekerde zich in november 2019 van deelname aan de Bergdorf-EM 2020 in het Zwitserse Gspon (2000 m. +NAP). Deelname aan dit EK Voetbal voor Bergdorpjes is gekoppeld aan de kwalificatie van het Nederlands elftal voor de UEFA EURO 2020.

Hofleverancier

Hofleverancier van het Alpen Oranje is de voetbalclub RKVV Vijlen. Het EK Voetbal voor Bergdorpjes wordt, net als het EK Voetbal voor landenteams, een keer in de vier jaar gehouden. In 2012 vertegenwoordigde RKVV Vijlen Nederland al als Alpen Oranje tijdens de Bergdorf-EM.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen