Oud-gedeputeerde Hans Teunissen nieuwe burgemeester Gennep

Print
Oud-gedeputeerde Hans Teunissen nieuwe burgemeester Gennep

Hans Teunissen wordt de nieuwe burgemeester van Gennep. Afbeelding: Fotograaf Ge Hirdes

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

Hans Teunissen (57) is maandagmiddag voorgedragen als nieuwe burgemeester van Gennep. Dat gebeurde tijdens een raadsvergadering in Milsbeek.

Teunissen (D66) volgt waarnemend burgemeester Willibrord van Beek op. De VVD’er nam sinds eind oktober de taken van Peter de Koning waar. Die legde zijn werk neer na een slepende vertrouwenscrisis met de drie wethouders.

Teunissen laat in een reactie weten trots te zijn dat de gemeenteraad hem voordraagt als burgemeester. Zelf vindt hij Gennep een ‘logische’ keuze. „Ik heb familie in de gemeente wonen en kom uit de buurt. Ik heb altijd gezegd dat ik mijn politiek bestuurlijke carrière wil afsluiten in een overzichtelijke gemeente met ambitie. En dat is Gennep in mijn ogen.”

Ambitie

Toen hij de vacature voor het burgemeesterschap in Gennep zag, wist Teunissen genoeg. Hij wilde nergens anders heen dan de Noord-Limburgse gemeente. „Gennep heeft veel ambitie en potentie op het gebied van recreatie en toerisme. Een prachtige gemeente die ik verder op de kaart wil zetten”, aldus Teunissen.

De bestuurlijke crisis van begin dit jaar heeft hij niet laten meewegen in zijn keuze om voor Gennep te gaan. Teunissen heeft dan ook geen contact gehad met zijn voorganger Peter de Koning. „Ik heb gekeken naar de toekomst van Gennep en niet naar het verleden. De profielschets sprak mij aan en daar heb ik op gesolliciteerd.” In totaal solliciteerden 41 kandidaten naar de functie van burgemeester in Gennep.

Personality

In die profielschets kwam naar voren dat de gemeenteraad een burgemeester met ‘personality’ zocht. De nieuwe burgemeester moet affiniteit hebben met de regionale cultuur, maar moet ook een persoonlijkheid zijn. Die heeft de raad dus gevonden in de persoon van Hans Teunissen. „Mooi toch”, jubelt Teunissen over zijn nieuwe baan. „Ik kijk ernaar uit om voor deze gemeente aan de slag te gaan.” Hij begint waarschijnlijk tussen september en oktober met zijn burgemeesterschap.

Teunissen is zelfstandig ondernemer met een adviesbureau op het gebied van de leefomgeving. Namens D66 was hij gedeputeerde van 2015 tot en met 2019. Daarvoor was hij wethouder in Venray. Teunissen is getrouwd, vader van drie kinderen en woont in Venray.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen