Dit kalenderjaar geen Expeditie Robinson, RTL kijkt naar alternatieven

De winnaar van 2020 Hugo Kennis met mede-finalisten Eva Cleven (links) en Shary-An Nivillac. © RTL

Fans van Expeditie Robinson moeten geduld hebben. Er komt dit kalenderjaar geen reeks van het populaire survivalprogramma van RTL 4 dat afgelopen seizoen elke week meer dan een miljoen kijkers wist te trekken. ,,De opnames van het 21ste seizoen van Expeditie Robinson worden helaas uitgesteld voor een nog onbekende periode”, laat de zender weten. ,,Dat betekent voorlopig nog geen nieuw seizoen.”

Dennis Janssen

Productie, presentatoren en kandidaten stonden klaar om af te reizen naar de Filipijnen maar corona zet ook een streep door dit programma. ,,Helaas is het maken van de reis naar de Filipijnen vrijwel onmogelijk vanwege de huidige situatie rondom Covid-19”, aldus een woordvoerster van RTL dat naarstig op zoek is naar andere mogelijkheden. ,,We zijn aan het kijken naar alternatieve opnamelocaties. Van uitstel komt geen afstel, maar het garanderen van de gezondheid en veiligheid van de presentatoren, deelnemers en crew staat voorop en is leidend in de beslissing om uiteindelijk af te reizen en een nieuw seizoen van Expeditie Robinson te maken.”

Mocht er een alternatieve locatie worden gevonden dan worden de zijn de televisie-afleveringen op z’n vroegst begin 2021 uitgezonden. Normaal gesproken reist de crew en de kandidaten vroeg in de zomer af naar de Filipijnen om het programma in drie weken tijd op te nemen. Begin september is dan de eerste aflevering van de reeks waarvan medio december de finale is. Vorig jaar werd de jubileumuitzending gewonnen door televisiekok Hugo Kennis die in de eindstrijd Eva Cleven en Shary-An Nivillac versloeg.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal