Amsterdam

Loonsverhoging voor medewerkers in de zuivel

© ANP

De circa 10.000 werknemers in de zuivelsector krijgen een loonsverhoging van 1 procent als onderdeel van een nieuwe cao.

ANP

Daarnaast krijgen de werknemers een eenmalige uitkering van 500 euro, meldt vakbond CNV. Voor parttimers wordt de bonus naar rato betaald.

De oude cao NZO liep op 1 april af. Door de coronacrisis waren de onderhandelingen over een nieuw akkoord vertraagd. Via digitale overleggen is alsnog overeenstemming bereikt. De nieuwe cao heeft een looptijd tot het einde van dit jaar.

Naast de loonsverhoging is afgesproken dat werknemers hun opgebouwde voorwaardelijke pensioenrecht dat op 1 januari 2021 vrijvalt ook bruto kunnen laten uitbetalen. Ze kunnen het ook storten in hun pensioen. Vakbond CNV zal het onderhandelingsresultaat met een positief advies voorleggen aan de leden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal