Eredivisie presenteert nieuwe bal met elf hiphopartiesten

Print
Eredivisie presenteert nieuwe bal met elf hiphopartiesten

De nieuwe eredivisiebal. Afbeelding: Eredivisie

In het ontwerp van de nieuwe eredivisiebal, dinsdagochtend gepresenteerd, staat een elftal aan talentvolle Nederlandse hiphopartiesten. Daarmee stapt de bal over van de klassieke kunsten - op de vorige editie waren etsen van Rembrandt te zien - naar een nieuwe generatie kunstenaars.

De nieuwe Derbystar Eredivisiebal werd dinsdagochtend officieel gepresenteerd. Muzieklabels Top Notch en Noah’s Ark zijn dit jaar de ontwerpers.

Op de bal zijn portretten van Yade Lauren, S10, Delany, Mensa, Lucass, Philly More, Caza, Jack, Wally A$M, Sor en ADF Samski te vinden. ,,Stuk voor stuk artiesten waarvan Top Notch en Noah’s Ark geloven dat zij het gaan maken in 2020/21”, zegt Vincent Patty namens beide labels. ,,Allemaal hebben ze hun eigen stijl, geluid, achtergrond en verhaal, maar tegelijkertijd hebben ze ook iets gemeen: een talent en de onuitputtelijke toewijding hun droom te verwezenlijken.”

Patty, ook bekend onder zijn artiestennaam Jiggy Djé, zegt verder: ,,De Nederlandse hiphop- en voetbalcultuur zijn op meerdere manieren nauw met elkaar verbonden. Zo is vriendschap en kruisbestuiving tussen artiesten en voetballers in Nederland een natuurlijk fenomeen. En in zowel muziek als sport geldt voor beloften met een droom dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt, wie je bent, van wie je houdt of wat je op de bank hebt staan. Het enige wat telt is wat jij laat zien op het veld of op het podium.”

Top Notch en Noah’s Ark zijn samen de vierde gastontwerper van de eredivisiebal. Henk Schiffmacher was in 2017 de eerste, daarna volgden Johnny de Mol en het Rijksmuseum.

Als de eredivisieclubs binnenkort oefenduels gaan spelen wordt de bal voor het eerst in gebruik genomen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen