Ringo Starr krijgt bezoek van Paul McCartney op verjaardag

Ringo Starr. © EPA

Ringo Starr, de drummer van The Beatles blaast dinsdag tachtig kaarsjes uit. Sinds 2008 viert hij zijn verjaardag met een muzikaal feest in het bijzijn van vrienden, bevriende muzikanten en honderden fans. Daarbij zamelt hij ook geld in voor goede doelen.

Redactie

Ook dit jaar kijkt hij uit naar zijn verjaardag, vertelt de vitale Ringo aan de BBC. ,,De opzet is dit jaar vanwege de coronacrisis wel anders dan gebruikelijk natuurlijk, maar we gaan er op afstand gewoon weer een Peace & Love-feest van maken”. belooft hij.

Dit jaar zal hij een virtueel liefdadigheidsconcert geven op YouTube. In Ringo’s Big Birthday Show krijgt hij gezelschap van Paul McCartney, Joe Walsh, Ben Harper, Sheryl Crow, Gary Clark Jr. en Sheila E. De opbrengst van het optreden gaat naar Black Lives Matter, The David Lynch Foundation, MusiCares en WaterAid.

,,Ik heb een aantal van mijn vrienden gevraagd om me beelden te sturen van een show die ze hebben gedaan en ik gebruik een aantal van de mijne van mijn band van vorig jaar. Uiteraard zal ik het geheel presenteren”, belooft Starr.

Nederlandse fans zullen lang op moeten blijven. Het event begint in de nacht van dinsdag op woensdag om 02.00 uur.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal