Ringo Starr krijgt bezoek van Paul McCartney op verjaardag

Print
Ringo Starr krijgt bezoek van Paul McCartney op verjaardag

Ringo Starr. Afbeelding: EPA

Ringo Starr, de drummer van The Beatles blaast dinsdag tachtig kaarsjes uit. Sinds 2008 viert hij zijn verjaardag met een muzikaal feest in het bijzijn van vrienden, bevriende muzikanten en honderden fans. Daarbij zamelt hij ook geld in voor goede doelen.

Ook dit jaar kijkt hij uit naar zijn verjaardag, vertelt de vitale Ringo aan de BBC. ,,De opzet is dit jaar vanwege de coronacrisis wel anders dan gebruikelijk natuurlijk, maar we gaan er op afstand gewoon weer een Peace & Love-feest van maken”. belooft hij.

Dit jaar zal hij een virtueel liefdadigheidsconcert geven op YouTube. In Ringo’s Big Birthday Show krijgt hij gezelschap van Paul McCartney, Joe Walsh, Ben Harper, Sheryl Crow, Gary Clark Jr. en Sheila E. De opbrengst van het optreden gaat naar Black Lives Matter, The David Lynch Foundation, MusiCares en WaterAid.

,,Ik heb een aantal van mijn vrienden gevraagd om me beelden te sturen van een show die ze hebben gedaan en ik gebruik een aantal van de mijne van mijn band van vorig jaar. Uiteraard zal ik het geheel presenteren”, belooft Starr.

Nederlandse fans zullen lang op moeten blijven. Het event begint in de nacht van dinsdag op woensdag om 02.00 uur.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen