Wilde achtervolging door Maastricht, twee mannen aangehouden voor diefstal

© ANP

Een 22-jarige Heerlenaar en een 23-jarige man uit Maastricht zijn dinsdagochtend aangehouden op verdenking van diefstal.

Redactie

Een getuige meldde even voor vier uur gerinkel bij een school aan de Leuvenlaan in Maastricht. Hij had een auto en bus weg zien rijden.

De politie reed de auto gelijk klem, waarop de 22-jarige bestuurder werd aangehouden. De bus werd achtervolgd door een andere politiepatrouille. De 23-jarige bestuurder negeerde het stopteken en reed verkeersgevaarlijk en met hoge snelheid. Op de Oxfordlaan/Universiteitssingel tikte de politieauto de bus aan waardoor hij tot stilstand kwam en de bestuurder kon worden opgepakt.

De politieauto en de bus moesten beiden worden weggetakeld. Bij de botsing raakte niemand gewond. Uit onderzoek bleek dat de bus eerder die nacht was gestolen in Brunssum. De twee zitten vast voor verhoor. De politie stelt een buurtonderzoek in en is op zoek naar getuigen van de vermoedelijke diefstal.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal