Wilde achtervolging door Maastricht, twee mannen aangehouden voor diefstal

Print
Wilde achtervolging door Maastricht, twee mannen aangehouden voor diefstal

Afbeelding: ANP

Heerlen / Hoensbroek / Brunssum / Maastricht / Itteren -

Een 22-jarige Heerlenaar en een 23-jarige man uit Maastricht zijn dinsdagochtend aangehouden op verdenking van diefstal.

Een getuige meldde even voor vier uur gerinkel bij een school aan de Leuvenlaan in Maastricht. Hij had een auto en bus weg zien rijden.

De politie reed de auto gelijk klem, waarop de 22-jarige bestuurder werd aangehouden. De bus werd achtervolgd door een andere politiepatrouille. De 23-jarige bestuurder negeerde het stopteken en reed verkeersgevaarlijk en met hoge snelheid. Op de Oxfordlaan/Universiteitssingel tikte de politieauto de bus aan waardoor hij tot stilstand kwam en de bestuurder kon worden opgepakt.

De politieauto en de bus moesten beiden worden weggetakeld. Bij de botsing raakte niemand gewond. Uit onderzoek bleek dat de bus eerder die nacht was gestolen in Brunssum. De twee zitten vast voor verhoor. De politie stelt een buurtonderzoek in en is op zoek naar getuigen van de vermoedelijke diefstal.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen