Klassiek

Twee Liberation concerten Margraten op een dag

Print
Twee Liberation concerten Margraten op een dag

Het Liberation Concert van 2019. Afbeelding: Luc Lodder

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

Vanwege corona speelt de philharmonie zuidnederland twee Liberation concerten op zondag 20 september in Margraten. Per concert kunnen 700 bezoekers aanwezig zijn op de Amerikaanse militaire begraafplaats.

Het is de vijftiende editie van het Liberation Concert in Margraten dit jaar. Waar normaal gesproken drieduizend bezoekers luisteren naar de muziek van philharmonie zuidnederland, is dat aantal dit jaar vanwege corona gereduceerd naar 700 toehoorders per concert. Het eerste concert start om 12.00 uur en het tweede om 15.00 uur.

Het thema van het vijftiende Liberation Concert is ‘strijd’. Philharmonie zuidnederland speelt onder leiding van dirigent Arjan Tien en soliste Lei Wang onder meer de muziekstukken Adagio ma non Troppo, kwartet nr. 14 van Ludwig van Beethoven, The Unanswered Question van Ives, The Lark Ascending van Vaughan Williams en Symfonie nr. 44 Trauer van Joseph Haydn.

Reserveren

Vanwege de strenge coronamaatregelen moeten plekken vooraf gereserveerd worden. Zonder reservering is een bezoek aan het concert niet mogelijk. Reserveren kan vanaf 20 augustus via de website van de stichting, www.liberationconcert.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen