Eerste exemplaar scheurkalender Veldeke Krink Remunj voor ‘dialectdocente’ Petra Wasserman

Petra Wasserman ontving het eerste exemplaar van de nieuwe dialectkalender van Veldeke. © Veldeke Krink Remunj

Petra Wasserman, docente aan basisschool de Steenen Brug uit Roermond heeft afgelopen weekend uit handen van Henk Giesbers, voorzitter van de Veldeke Krink Remunj, het eerste exemplaar van de scheurkalender 2021 aangeboden gekregen.

Redactie

Wasserman kreeg dit eerste exemplaar omdat zij in haar klas regelmatig spreuken en gezegdes uit de Groot-Roermondse kalender (Herten, Maasniel, Roermond en Swalmen) behandelt en daarmee ook haar leerlingen laat kennismaken met het dialect. De nieuwe kalender omvat ook dit keer een volledig nieuwe verzameling van 365 spreuken in het dialect.

De kalender is verkrijgbaar bij de Plantage boekhandel en boekhandel Boom in de Neerstraat en bij de Poppendokter op het Munsterplein. In Maasniel bij de Primera en de Kleine Tovenaar en in Swalmen bij boekhandel van Heijster. De edities van vorige jaren zijn alle uitverkocht.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal