Eerste exemplaar scheurkalender Veldeke Krink Remunj voor ‘dialectdocente’ Petra Wasserman

Print
Eerste exemplaar scheurkalender Veldeke Krink Remunj voor ‘dialectdocente’ Petra Wasserman

Petra Wasserman ontving het eerste exemplaar van de nieuwe dialectkalender van Veldeke. Afbeelding: Veldeke Krink Remunj

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Petra Wasserman, docente aan basisschool de Steenen Brug uit Roermond heeft afgelopen weekend uit handen van Henk Giesbers, voorzitter van de Veldeke Krink Remunj, het eerste exemplaar van de scheurkalender 2021 aangeboden gekregen.

Wasserman kreeg dit eerste exemplaar omdat zij in haar klas regelmatig spreuken en gezegdes uit de Groot-Roermondse kalender (Herten, Maasniel, Roermond en Swalmen) behandelt en daarmee ook haar leerlingen laat kennismaken met het dialect. De nieuwe kalender omvat ook dit keer een volledig nieuwe verzameling van 365 spreuken in het dialect.

De kalender is verkrijgbaar bij de Plantage boekhandel en boekhandel Boom in de Neerstraat en bij de Poppendokter op het Munsterplein. In Maasniel bij de Primera en de Kleine Tovenaar en in Swalmen bij boekhandel van Heijster. De edities van vorige jaren zijn alle uitverkocht.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen