Minister komt kijken naar ‘spons’ onder het Gasthoêsplein in Horst

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (VVD). © ANP

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat brengt maandag een bezoek aan Horst aan de Maas. De minister laat zich hier informeren over het Gasthoêsplein in Horst.

Angela Janssens

Van Nieuwenhuizen komt niet met lege handen. Haar ministerie van Infrastructuur en Waterstaat betaalt drie ton mee aan het innovatieve project dat het nieuwe Gasthoêsplein eigenlijk is. Onder de grond, tussen ’t Gasthoês en de Mèrthal, ligt een nieuw, innovatief en steenwolachtig materiaal dat bij hevige regenbuien dienst zal doen als een soort spons. Het spul is nog nooit op zo’n grote schaal gebruikt als nu in Horst. Mede daarom heeft het ministerie het plein aangewezen als pilot voor klimaatadaptie. Reden genoeg voor de minister om ter plekke te gaan kijken hoe het werkt. Tegelijkertijd zal ze maandag officieel haar handtekening zetten onder de subsidiebijdrage.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal