Minister komt kijken naar ‘spons’ onder het Gasthoêsplein in Horst

Print
Minister komt kijken naar ‘spons’ onder het Gasthoêsplein in Horst

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (VVD). Afbeelding: ANP

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat brengt maandag een bezoek aan Horst aan de Maas. De minister laat zich hier informeren over het Gasthoêsplein in Horst.

Van Nieuwenhuizen komt niet met lege handen. Haar ministerie van Infrastructuur en Waterstaat betaalt drie ton mee aan het innovatieve project dat het nieuwe Gasthoêsplein eigenlijk is. Onder de grond, tussen ’t Gasthoês en de Mèrthal, ligt een nieuw, innovatief en steenwolachtig materiaal dat bij hevige regenbuien dienst zal doen als een soort spons. Het spul is nog nooit op zo’n grote schaal gebruikt als nu in Horst. Mede daarom heeft het ministerie het plein aangewezen als pilot voor klimaatadaptie. Reden genoeg voor de minister om ter plekke te gaan kijken hoe het werkt. Tegelijkertijd zal ze maandag officieel haar handtekening zetten onder de subsidiebijdrage.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen