Verstappen over recordjacht: ‘Het wordt nu wel een stuk lastiger’

© BSR Agency

Max Verstappen kon het Formule 1-seizoen niet slechter beginnen dan afgelopen weekend. De Nederlander viel al vroeg uit en zag zo zijn titelconcurrenten weglopen met een grote voorsprong aan WK-punten. Bij ServusTV, de Oostenrijkse tv-zender van Red Bull, blikt de coureur terug op zijn weekend. ,,Nu er zo weinig races zijn, is het jammer dat zoiets gebeurt.”

Redactie

De Nederlander moet dit seizoen wereldkampioen worden om het record van de jongste kampioen ooit in bezit te krijgen. ,,Als dat gebeurt, dan gebeurt het, maar na dit weekend wordt het wel een stuk lastiger”, zegt de 22-jarige Verstappen, die ook aangeeft nog niet op de toppen van zijn kunnen te zijn. ,,Niemand is perfect.”

Het record is nu nog in handen van Sebastian Vettel en de Duitser zat ook in de uitzending van Sport & Talk. Vettel reed in het verleden voor Red Bull, werd daar zelfs vier keer kampioen, maar kon dat kunstje bij Ferrari niet herhalen. Afgelopen winter maakten de Italianen bekend dat Vettel na dit seizoen zelfs moet vertrekken. ,,Ik weet ook wel dat de laatste vijf jaar niet hebben gebracht wat ze zouden moeten brengen, maar er was nog zeker de mogelijkheid om samen door te gaan. Dat werd ook op die manier naar buiten gebracht. Aanvankelijk dacht ik dat we samen verder zouden gaan, maar ik kreeg vanuit het niets een telefoontje waarin gezegd werd dat er geen aanbod kwam. Dat verraste me.”

Toekomst

Vettel sluit een toekomst in de Formule 1 absoluut niet uit. ,,Ik zou het nog niet willen missen. Het gaat helemaal niet om het financiële plaatje. Met de juiste baan en de juiste plek zou ik mij nog thuis voelen. Of dat een plek bij Mercedes is? Ik denk dat het team gelukkig is met de huidige line-up. In theorie zijn beide zitjes vrij, maar Lewis kan natuurlijk blijven als hij wil en datzelfde gaat op voor Valtteri. Zeker na zondag.”

Ook werd gesproken over een eventuele terugkeer naar Red Bull, het team waar hij zo succesvol was. Verstappen zegt een eventuele komst van Vettel niet te willen blokkeren. ,,Ik kon goed samenwerken met Daniel (Ricciardo), maar dit is niet een beslissing die ík moet maken.” Ook zegt Verstappen dat het geen probleem zou zijn om met een coureur samen te werken die al zoveel heeft gewonnen. ,,Ik heb nooit met Seb samengewerkt, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Elke coureur wil winnen.”

Christian Horner, de teambaas van Verstappen, geeft in dezelfde uitzending te kennen dat Vettel een goede toevoeging zou zijn voor Red Bull. ,,Het is fantastisch om met hem samen te werken, maar Alex (Albon) ontwikkelt zich heel erg goed. Maar we hadden nooit verwacht dat Ferrari zo harteloos zou zijn en hem geen contract zou aanbieden. We hadden nooit verwacht dat Seb op de markt zou komen. Het zou een enorm verlies zijn voor de Formule 1 als Seb vertrekt.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal