Bewoner van Hillensberg zwaargewond bij woningoverval

© Gerhard Seybert - Fotolia

Vier inbrekers hebben maandagavond de 57-jarige bewoner van een huis in het Duitse Hillensberg, vlak over de grens bij Doenrade, aangevallen. Het slachtoffer raakte zwaargewond en werd in het ziekenhuis opgenomen.

Erwin Schmidt

Volgens de politie drongen vier gemaskerde mannen even voor 23.00 uur het huis binnen door de voordeur open te hengelen. Ze gingen naar boven naar de slaapkamer en sloegen de bewoner met hun vuisten en een koevoet.

Kluis

De daders eisten luidkeels geld en vroegen aan het slachtoffer waar de kluis was. De overvallers spraken daarbij Nederlands.

Volgens de politie raakte de bewoner zwaargewond en kon zich alleen herinneren dat één dader ongeveer 1.80 meter groot was en slank en een tweede kleiner was met een normaal figuur. De andere twee daders kon hij niet beschrijven.

Handtas

Uiteindelijk verlieten de overvallers het huis en verdwenen in onbekende richting. Voor zover nu bekend is maakten zij een mobiele telefoon en een handtas buit.

De politie van Heinsberg onderzoekt de zaak.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal