Ook zwembad Jekerdal weer open

Zwembad Jekerdal © archief Harry Heuts

Zwembad Jekerdal in Maastricht opent woensdag weer zijn deuren.

Redactie

Voor de leden is reserveren om te komen zwemmen verplicht. Voorlopig zijn introducees niet welkom. Het bestuur heeft een app laten ontwikkelen waarop mensen kunnen zien of er nog plek is en vervolgens reserveren. „Voor de veiligheid en gezondheid van ons allemaal volgen we de meest recente RIVM-richtlijnen”, aldus het bestuur.

Douchen

Dat betekent onder meer dat mensen boven de 18 jaar onderling anderhalve meter afstand moeten houden, zowel in als buiten het water. Ook moeten bezoekers de looplijnen volgen en thuis douchen. „Voor leden die de regels niet naleven is géén plaats in onze vereniging, het bestuur zal in deze niet schromen leden te royeren. Mocht blijken dat de regels structureel niet worden nageleefd, zal het bad helaas voor de rest van het seizoen worden gesloten.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal