Contouren kasteel Walburg weer zichtbaar

Print
Contouren kasteel Walburg weer zichtbaar

Blik vanaf de uitkijktoren bij voormalig kasteel Walburg. Afbeelding: Gemeente Maasgouw

Ohé en Laak -

De contouren van voormalig kasteeldomein Walburg tussen Stevensweert en Ohé en Laak zijn zichtbaar gemaakt in het landschap.

Met bomen en struiken zijn lijnen aangebracht, die de omtrek tonen van de voormalige gebouwen, tuinen en waterpartijen op het landgoed. Ook is een uitkijktoren van tien meter hoog geplaatst van waaruit een blik op de omgeving geworpen kan worden. Informatieborden vertellen het verhaal van het kasteel en zijn bewoners. De laatste resten van de gebouwen, werden in de jaren negentig gesloopt. Sindsdien herinnerde weinig aan het kasteel. Natuurmonumenten en de gemeente Maasgouw willen met het project een historische trekpleister creëren voor voetgangers en fietsers in het gebied.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen