‘Fernando Alonso keert terug in Formule 1 bij Renault’

Print
‘Fernando Alonso keert terug in Formule 1 bij Renault’

Afbeelding: Hollandse Hoogte / EPA

Fernando Alonso rijdt volgend jaar weer in de Formule. Volgens de BBC wordt snel bekend gemaakt dat de Spanjaard heeft getekend bij Renault. Het Franse team heeft voor woensdag een digitale persconferentie aangekondigd.

De 38-jarige Alonso veroverde met Renault twee wereldtitels en keerde in 2018 de Formule 1 de rug toe nadat hij een dramatisch jaar kende bij McLaren.

Eerder gaven Spaanse en Franse media al aan dat Alonso terug zou keren. Cyril Abiteboul, teambaas van Renault, zou tegen ervaren monteurs hebben gezegd dat zij de coureur voor 2021 al kenden.

Alonso wordt bij Renault de opvolger van Daniel Ricciardo. De Australiër verlaat de Franse renstal na dit seizoen en gaat voor het avontuur bij McLaren. Esteban Ocon is de andere coureur die voor Renault rijdt.

‘Fernando Alonso keert terug in Formule 1 bij Renault’
Fernando Alonso in 2005 Foto: BSR Agency

Alonso maakte in 2001 zijn debuut in de Formule 1 bij het team van Minardi. Met zijn 19 jaar was hij een van de jongste coureurs uit de geschiedenis van de sport. Vanwege zijn prestaties bij het kleine team komt hij terecht bij Renault als testcoureur en mag daar in 2003 zijn debuut maken. In zijn eerste jaar boekt hij één overwinning en komt hij vier keer op het podium. De grootste successen komen in 2005 en 2006 als hij wereldkampioen wordt. Na zijn tweede wereldtitel maakt hij de overstap naar McLaren, maar na een spannend seizoen komt hij één punt tekort om Kimi Räikkönen van de titel af te houden. In 2010 tekent de Spanjaard voor Ferrari, maar de gedroomde derde wereldtitel komt nooit. Wel wordt hij drie keer tweede in het wereldkampioenschap. Na een zeer matig jaar bij Ferrari in 2014 kiest hij voor McLaren. Dat avontuur loopt uit op een drama door een totaal niet competitieve wagen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu