Servië slaat alarm na opleving corona: avondklok ingesteld in Belgrado

© EPA

Door een opleving van het coronavirus is er sprake van een zorgwekkende situatie in delen van Servië. Vooral in Belgrado, waar alle ziekenhuizen vol zijn, is sprake van een noodsituatie. Dat heeft president Aleksandar Vucic dinsdagavond bekendgemaakt.

Sebastiaan Quekel

Vucic stelt voor hoofdstad Belgrado een avondklok in en verbiedt alle openbare bijeenkomsten van meer dan vijf personen. Dat zou betekenen dat het grootschalige Exit Festival, waar naar verwachting duizend Nederlanders naartoe gaan, naar alle waarschijnlijkheid wordt afgelast.

Lees ook: Coronastrijd 2.0: Waar vlamt het virus op en wat zijn de gevolgen?

Volgens Vucic heeft Servië dinsdag de moeilijkste dag sinds het begin van de pandemie achter de rug. Er vielen dertien doden en meer dan 120 mensen moesten aan de beademing in het ziekenhuis. Belgrado bevindt zich in een kritieke situatie. ,,Met deze snelheid hebben we straks helemaal geen plek meer in onze ziekenhuizen”, stelt de president.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal