BlïerOck zendt live stream rond Decennium uit als alternatief

Print
BlïerOck zendt live stream rond Decennium uit als alternatief

Decennium anno 2020 met v.l.n.r. Karel Koster, Koos Koster, Niels Koster, Harry Witjes,Pieter Koster en Herm Klaassens. Afbeelding: Stichting B4Music

Blerick -

BliërOck komt op de dag dat het festival in Blerick zou plaatsvinden met een live stream waarin de band Decennium centraal staat.

De melodische rockband, die 49 jaar geleden werd opgericht, speelt op 19 juli in de Oakland Recordings studio in Kessel, vanwaar het optreden wordt uitgezonden via YouTube en Facebook. Decennium brak in 1974 landelijk door na deelname aan de groepenpresentatie van muziekkrant OOR en trad op in het tv-programma Nederpopzien van de Vara. De band bracht drie albums uit. Verder zijn de publiekswinnaars van de eerste Apollo Live Recordings op Bandpromotie 2020 te gast in de studio. Peter Beeker, Peter Derks, Colly Franssen, Coen Hoex en Rob van der Sluis brengen ditmaal geen ode aan Neil Young, zoals in januari, maar spelen eigen werk in wisselende formaties. Verder worden live-opnames van de Woodstock-aflevering van BlïerOck van vorig jaar vertoond. Interviews completeren de twee uur durende live-uitzending, die om 19.00 uur begint.

De organiserende Stichting B4Music had graag ook beelden laten zien van het tv-optreden van Decennium. Hiervan zijn echter nog slechts fragmenten beschikbaar. Organisatie en band hopen dat er nog ergens videobanden circuleren en doen een oproep om deze beschikbaar te stellen. Reacties kunnen gestuurd worden naar StgB4Music@gmail.com.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen