Leider Lokaal Belang Maasgouw doet stapje terug

Print
Leider Lokaal Belang Maasgouw doet stapje terug

Gerrit Vervoort. Afbeelding: Archief De Limburger/René Corten

Heel / Beegden / Stevensweert / Ohé en Laak / Panheel / Thorn / Wessem / Maasbracht / Linne -

Gerrit Vervoort, politiek leider van de grootste partij in Maasgouw, gaf dinsdagavond na de raadsvergadering het stokje van fractieleider door.

Vervoort vindt dat het halverwege de raadsperiode tijd is om plaats te maken voor bestuurlijke verjonging binnen de partij. Sjors Blomen wordt daarom naar voren geschoven en zal na het zomerreces de rol van fractievoorzitter overnemen. Bert Impelmans wordt vicefractieleider. Vervoort (70) is bezig aan zijn derde termijn als raadslid voor Lokaal Belang en is sinds 2014 fractieleider. Hij blijft wel aan als raadslid. Sjors Blomen is bezig aan zijn tweede raadsperiode waarin hij ook fungeert als voorzitter tijdens de commissievergaderingen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen