Nederweert hoopt met coronanoodfonds van 1 ton uit te komen

Print
Nederweert hoopt met coronanoodfonds van 1 ton uit te komen

Afbeelding: archief De Limburger

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

De gemeente Nederweert hoopt met een noodfonds van 100.000 euro vanwege corona uit te komen. Een motie om dit bedrag te verhogen, is daarom dinsdag niet in stemming gebracht.

Het noodfonds van 1 ton, waarvoor de gemeenteraad dinsdagavond goedkeuring verleende bij de behandeling van onder meer jaarrekening en kadernota, zal naar verwachting van wethouder Carla Dieteren (financiën) voldoende zijn. Dieteren laat de raad weten dat het Rijk de gemeente in totaal 216.000 euro uitkeert om de extra uitgaven vanwege corona te compenseren. Het voorstel van Nederweert Anders om nog eens 50.000 euro aan het noodfonds toe te voegen, is daarom niet in stemming gebracht. In de begroting hoopt Dieteren meer inzicht te verschaffen over de financiële gevolgen van corona voor de gemeente Nederweert.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen