Beeldende kunst

Marres organiseert eerste Limburg Biënnale

Print
Marres organiseert eerste Limburg Biënnale

Afbeelding: Marres

Maastricht / Itteren -

Marres, het centrum voor hedendaagse kunst in Maastricht, houdt dit najaar de eerste Limburg Biënnale. Van 5 september tot 15 november zijn niet alleen werken van professionele kunstenaars, maar ook van amateurs te zien in een grote expositie.

Het initiatief komt van Marres-directeur Valentijn Byvanck die geïnspireerd werd door de jaarlijkse Summer Exhibition van de gerenommeerde Royal Academy in Londen. Het leuke is, zo benadrukt Byvanck: „iedereen kan zijn werk insturen.” Het werk kan – als de kunstenaar dat wil – gekocht worden.

De ingezonden werken worden vooraf beoordeeld door een professionele jury van twaalf kunstenaars, Chaim van Luit, Charlotte Lagro, Esther Janssen, Hadassah Emmerich, Joan van Barneveld, Keetje Mans, Marta Volkova en Slava Shevelenko, Mike Moonen, Rik Meijers, Sidi El Karchi, Tanja Ritterbex en Vera Gulikers. Zij stellen de expositie samen.

Iedereen kan maximaal drie kunstwerken insturen, de deadline voor deelname is 10 juli om zes uur ’s avonds.

www.marres.org

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen