CNME: ‘tel huismussen en gierzwaluwen’

Print
CNME: ‘tel huismussen en gierzwaluwen’

De gierzwaluw. Afbeelding: Gerrit Kiekebos

Maastricht / Itteren -

Via de publieksactie ‘Zie jij ze vliegen?’ doet de gemeente Maastricht via het CNME een oproep aan alle inwoners van Maastricht: tel alle huismussen en gierzwaluwen die je ziet. De stad is een belangrijk leefgebied voor de huismus en gierzwaluw en dat wil de gemeente zo houden.

De ontwikkelingen van de stad - zoals de sloop van de flats aan de Groene Loper, renovatie in Limmel, nieuwbouw aan het Lindekruis en de trens van dakisolatie van oude gebouwen - kunnen minder gunstig zijn voor vogels die er wonen. Huismussen en gierzwaluwen zijn voor hun nestplekken volledig afhankelijk van gebouwen. Het CNME roept inwoners van Maastricht daarom op om hun waarnemingen van de vogelsoorten door te geven via www.cnme.nl. Burgerwetenschap kan een goede signaalfunctie vervullen en een completer beeld geven van de verspreiding van de vogels.

Aan deze actie is een fotowedstrijd verbonden. Mensen die een mooie foto van de huismus of gierzwaluw maken, kunnen deze inzenden naar het CNME. Aan het eind van de actie zal een jury de ingezonden foto’s beoordelen en een prijs aan de winnaar uitreiken.

Op de website is meer informatie te vinden over de publieksactie en de fotowedstrijd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen