Officieel: Alonso keert terug in de Formule 1

Print
Officieel: Alonso keert terug in de Formule 1

Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

Hij kan het niet laten. Bijna 39 jaar is Fernando Alonso, maar de Formule 1 blijft een enorme aantrekkingskracht uitoefenen op de tweevoudig wereldkampioen uit Spanje. Namens Renault keert hij volgend jaar terug op de grid, voor wat zijn 18de seizoen in de koningsklasse moet worden.

Na wereldkampioenen als Niki Lauda, Alain Prost, Nigel Mansell, Michael Schumacher en Kimi Räikkönen komt ook Fernando Alonso terug op zijn beslissing om de Formule 1 de rug toe te keren. Als een verrassing komt zijn comeback al niet eens meer, de flirt met zijn voormalige team Renault duurde al maanden. Woensdag kwam dan eindelijk de officiële aankondiging. De 38-jarige Spanjaard neemt vanaf volgend jaar de auto van Daniel Ricciardo over, die naar McLaren verkast.

Alonso tekent een contract voor één seizoen en moet Renault helpen er nog beter voor te staan vanaf 2022. ,,Renault is mijn familie en bij dit team heb ik mijn mooiste herinneringen aan de Formule 1 met mijn twee WK-titels. Met veel trots en emoties keer ik terug naar het team waar ik in het begin van mijn carrière de kans kreeg op het hoogste niveau. Maar ik kijk nu vooral vooruit”, zo laat Alonso weten. ,,Mijn ambities lopen parallel met het project van het team. Hun vooruitgang deze winter geeft geloofwaardigheid aan de doelstellingen voor het seizoen 2022 en ik zal al mijn race-ervaring delen met iedereen, van de ingenieurs tot de monteurs en mijn teamgenoten. Het team wil en heeft de middelen om weer op het podium te komen, net als ik.”

Volgens teambaas Cyril Abiteboul past de terugkeer van Alonso perfect bij de doelstelling van Renault om terug te keren aan de top. ,,Zijn komst is een enorme troef op sportief vlak, maar ook voor het merk waar hij erg aan gehecht is. De sterke band tussen hem, het team en de fans maken Fernando een logische keuze”, verwacht Abiteboul. ,,Zijn ervaring en vastberadenheid gaan ons helpen het team naar het uitmuntende niveau te brengen, dat de moderne Formule 1 eist. Hij zal ons de cultuur van races winnen en hindernissen overwinnen bijbrengen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen